Hvordan leasing med et leverandør uafhængigt finansieringsselskab gav en kunde besparelser på 30%

CSI Leasing kunde:

  • Global leverandør af olie og gasefterforskningsudstyr
  • Det amerikanske hovedkontor leaser det meste teknologiudstyr af CSI
  • 2.000 ansatte på denne lokation
  • Kunde siden 2001

Udfordringen:
Kunden leasede 2.000 stationære og bærbare PC´ere hos CSI og var klar til at opgradere til Active Directory. Det meste af dette udstyr var ældre end 2 år på den 3-årige leasingaftale. Kunden var bekymret for den nedetid pr. arbejdsstation, som kræves til opgraderingen, især i betragtningen af at de snart ville besøge hver arbejdsstation en anden gang for at udskifte udstyret i slutningen af leasingperioden. Forsinkelse af Active Directory var dog ikke en mulighed for kunden.

Løsningen:
Ved at opsige bestående leasingaftale før tid og installere nyt udstyr kombinerede kunden to større aktiviteter til én. Alt nødvendigt arbejde til både Active Directory opgraderingen og den tekniske opdatering blev ikke udført fra brugerens skrivebord og kun med minimal arbejdsforstyrrelse. Og som en ekstra bonus reducerede kunden sin månedlige leasingydelse på PC´erne med 30%.

Sådan gjorde vi
Da CSI er uafhængig af leverandører, opfordrede vi kunden til at købe udstyr hos flere af de store producenter og overveje en opdatering af teknologien forud for tidsplanen for at have sammenfald med opgraderingen til Active Directory. Da producenternes leasingselskaber ikke havde et forhold til kunden, var der intet at tabe ved at få flere udstyrstilbud.

Kunden følte at de havde tilstrækkelig forhandlingsstyrke til at sikre gode priser på nyt ustyr. Beregninger fra CSI viste at installation af nyt udstyr nu og her ville omsættes til besparelser med det samme. Hvorfor? Med en motiveret ny producent, som ønskede at fortrænge en konkurrent, hjalp den lavere forhandlede indkøbspris på PC´erne CSI til at skrive en ny leasingaftale med en reduktion på 30% på leasingydelsen.